Bakelser

Höstsemla

Höstsemla

Hur ska jag bära mig åt för att kunna äta semlor hela året? Jag tycker de ska ätas i slutet på februari och endast då. Men det är samtidigt min favorit bakelse. Jo, jag gör mig en höstsemla!

En sats Släta bullar

En halv sats Mandelmassa

Två msk äppelmos eller 1/2 dl rivet äpple

En näve hackade valnötter som är rostade i torr panna.

Kanel

Salt

Grädde

Såhär gör du en höstsemla:

Baka bullarna enligt receptet och låt dem svalna.

Under tiden gör du mandelmassan. Det går bra att göra en hel sats och frysa in det som du inte använder. Tillsätt valnötter och äppel.

Gröp ut bullarna. Inkråmet går bra att blanda ner i mandelmassan. Tillsätt en nypa salt.

Klicka i blandningen i bullarna.

Toppa med den mängd grädde du gillar och pudra kanel över.

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.

Du kanske också gillar…