Bröd med jäst

Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

En riktigt fin hamburgare på en härlig färs och med goda tillbehör som karamelliserad lök, smakrik ost och annat smaskigt. Och sist men inte minst, ett fluffigt, fint hamburgerbröd. Det är en perfekt middag.

500 g vetemjölet special

300 g mjölk, rumstempererad

25 g jäst

4 msk olja

2 msk flytande honung

2 tsk salt

1 ägg

ev. sesamfrön

Såhär gör du hamburgerbröd:

Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.

Tillsätt övriga ingredienserna men ta lite mjöl i taget tills du har en fin deg.

Degen kör du med fördel o en assistent i ca 20 min. Knåda du för hand får du jobba på.

Låt degen jäsa till dubbel storlek.

Rulla degen till bollar, lägg dem på en plåt med på. Platta till bollen. Jag brukar göra hamburgerbröd på storleken 60g.

Sätt ugnen på 225 grader

Låt bullarna jäsa ca30 min.

Pensla med ett uppvisat ägg och strö över sesamfrö.

Grädda dem tills de blivit gyllenbruna.

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.Här kommer tips på en god pralin efter maten. Pralin – punch

Du kanske också gillar…