Småkakor

Hallongrottor

Hallongrottor, björnbärsgrottor, choklad/hasslenötsgrottor. Här har du en kaka som kan komma i hur många olika skepnader som helst! Denna gång är det med hallon. Och jag rekommenderar verkligen en hemmagjord sylt!

Hallongrottor

100 g (ca 1 dl) socker

200 g riktigt smör

300 g ( ca 5 dl) vetemjöl

1 st ägg

Hemmagjord hallonsylt

Såhär gör du hallongrottor:

Blanda mjöl, socker och smör, det går bra i hushållsmaskinen men överarbetar inte degen. Arbeta försiktigt in ägget till en bra konsistens.

Rulla degen till en rulle och lägg i plastfolie, låt vila en halvtimme i kylen så att den blir kall.

Sätt ugnen på 175 grader

Dela rullen i lika stora delar.(Beroende på hur stora kakor du vill ha.)

Forma små bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jag använder ofta små bakformar istället för bakplåtspapper. Men bägge sätt funkar.

Här på bloggen hittar du många recept på småkakor till exempel dess ljuvliga Milanopinnar

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.

Du kanske också gillar…