Bröd med jäst, Övrigt

Nattjäst Pizza

Pizza

Jag bakar alltid nattjäst pizza med surdeg, surdeg är min grej helt enkelt. Men denna veckan hade min dotter en uppgift på hemkunskapen. Att ta med en pizzadeg till skolan. Jag försökte övertala henne till en surdegspizza men det gick inte. Så vi fick skiva i hop ett recept på jäst helt enkelt

Recept

2 st

400 g vetemjöl. Jag använder tipo00 men det går bra med Manitoba eller vetemjöl special också.

280 g kallt vatten

1/2 msk salt

2 msk olivolja

5 g jäst

Såhär gör du pizza.

Häll kallt vatten i en bunke och smula i jästen.

Därefter tillsätter du resten av ingredienserna och blanda degen i assistenten ca 20 minuter. (Har du ingen assistent så får knåda för hand längre…)

Dela i två delar, runddriv och ställ i i kylen tills du ska baka pizzorna. Om du har plats kan du redan nu baka ut pizzorna och förvara dem utbakade tills gräddning.

Vill du ha tips på hur du bakar ut pizzan på bästa sätt? Eller hur du lägger på topping? Läs här: pizza

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept, de flesta har jag skrivit själv och andra har jag lånat , då berättar jag såklart från vem. Bland recepten så hittar du det mesta men jag har två områden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har dessutom ett www.intstagram.com/lisassmaskigabak som jag blir glad om du går in och följer. Alternativt är du välkommen att följa mig på www.facebook.com/lisassmaskigabak. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där!

Du kanske också gillar…