Mjuka kakor

Mjuk mandelkaka

Mjuk mandelkaka

Saftig, mjuk mandelkaka. Åh, vad god den blev! Det är en tvist på farmors sockerkaka där hälften av vetemjölet bytts ut mot mandelmjöl. Då blev den sådär supersaftig och låg och så det passar den bra att äta på ett litet fat med gaffel.

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl mandelmjöl

100 g smör

2 ägg

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

en nypa salt

Rostade mandelflan

Mjuk mandelkaka, såhär gör du.

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop ägg och socker. Under tiden smälter du smöret. Bakpulver och vaniljsocker blandar du i mjölet och häller i smeten och tillsätter sedan resten av ingredienserna.

Klipp till ett bakplåtspapper så det passar i en bakform (jag använder en form 20X20) och därefter häller du smeten i formen och gräddar i ugnen i ca 25-30 minuter.

Känn med en sticka, den ska precis bli torr.

Låt kakan vila en halvtimme och skär sedan upp den i bitar.

Om du också blev sugen på farmors Sockerkaka så finns den här.

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept, de flesta har jag skrivit själv och andra har jag lånat , då berättar jag såklart från vem. Bland recepten så hittar du det mesta men jag har två områden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har dessutom ett www.instagram.com/lisassmaskigabak som jag blir glad om du går in och följer. Alternativt är du välkommen att följa mig på www.facebook.com/lisassmaskigabak. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där!

Du kanske också gillar…