Pajer

Jordgubb och rabarberpaj

jordgubb och rabarberpaj

Jordgubbspaj är så gott men jag tror nog att jag vågar säga att jordgubb och rabarberpaj är ännu godare. Syran från rabarberna tar pajen till en högre nivå helt enkelt.

Recept

150 g smör

2, 5 dl mjöl

2 dl socker

Jordgubbar och rabarberna efter smak o tycke.

Så här gör du jordgubb och rabarberpaj

Sätt ugnen på 225 grader.

Smält smöret i kastrull och tillsätt sedan socker och mjöl. Rör i hop till en deg.

Dela jordgubbar och rabarber och lägg i en pajform.

Smula och fördel degen över när den svalnat något.

Grädda i ugnen ca 15 min eller tills pajen fått fin färg.

Sugen på en nyttigare paj? Kolla in detta recept! Nyttigare äppelpaj

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept, de flesta har jag skrivit själv och andra har jag lånat , då berättar jag såklart från vem. Bland recepten så hittar du det mesta men jag har två områden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har dessutom ett Instagramkonto som jag blir glad om du går in och följer www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där!

Du kanske också gillar…