Övrigt

Fräsch och syrlig vaniljsås.

Fräsch och syrlig vaniljsås.

Till en söt och mäktig paj eller kaka kan det vara gott att komplettera med en vaniljsås som går åt det syrliga hållet. Jag brukar servera ”Fräsch och syrlig vaniljsås” tillsammans med jordgubbspaj eller plommonkaka.

Två dl av Rårörd vaniljsås

2 msk Créme Fraiche

2 tsk Florsocker

Så här gör du Fräsch och syrlig vaniljsås:

Först blandar du samman alla ingredienser och sedan låter du såsen vila en stund i kylen så att den kan serveras kall.

Testa gärna denna goda paj till Jordgubb och rabarberpaj

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig, Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept, de flesta har jag skrivit själv och andra har jag lånat , då berättar jag såklart från vem. Bland recepten så hittar du det mesta men jag har två områden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har dessutom ett Instagramkonto som jag blir glad om du går in och följer www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där!

Du kanske också gillar…