Tårtor

Havreflarnstårta

Havreflanstårta

Jag hittade på denna havreflarnstårta till midsommar detta året. Och genast bestämde vi att denna ska bli midsommartradition hos oss. Sedan få vi se om det blir så eller om jag inte kan låta bli att hitta på någonting nytt.

Botten:

1 dl havregryn

1 dl socker

75 g smör

1 dl mjöl

2 msk grädde

2 msk sirap

1 krm bakpulver

En nya salt

Vaniljfyllning:

1 äggula

2 dl grädde

1 msk socker

1 krm vaniljpulver

Garnering

2 dl grädde

Jordgubbar

Några ätliga blommor om du har.

Så här gör du havreflarnstårta:

Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med bottnarna genom att lägga ett bakplåtspapper på en plåt och rita upp tre cirklar. De ska vara så stora som du kan göra på ett bakplåtspapper.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt därefter övriga ingredienser.

Klicka ut smeten på bakplåtspappret och bre ut så att hela cirkeln fylls.

Grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, 10-15 minuter men passa dem noga!

Gör nu fyllningen. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Vispa grädden fast i en annan bunke. Vänd sedan försiktigt i äggsmeten i grädden och tillsätt vaniljen.

Montera tårtan precis innan servering.

Vaniljfylling mellan havreflanen samt grädde och jordgubbar på toppen!

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept, de flesta har jag skrivit själv och andra har jag lånat , då berättar jag såklart från vem. Bland recepten så hittar du det mesta men jag har två områden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har dessutom ett Instagramkonto som jag blir glad om du går in och följer www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där!

Du kanske också gillar…