Godis

Fudge med mörk choklad och lite rom

Fudge med mörk choklad och rom

Varsågoda, här kommer min första fudge någonsin! Det blev fudge med mörk choklad och rom. Lätt och kul att göra och på köpet, supergott!

2 dl grädde

1,5 dl socker

1 dl mörk sirap

1 knivsudd vaniljpulver

2 msk rom

50 g rumstempererat smör

100 g mörk choklad

Såhär gör du fudge med mörk choklad och rom:

Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka utan att röra i grytan tills temperaturen är 123 grader.

Ta av kastrullen från spisen och tillsätt smör, rom, vanilj och choklad.

Mixa med mixerstav till fudgen gått ihop fint.

Häll i en form och låt svalna

Skär i lagom stora rutor.

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.

Har du testat detta smaskiga recept? Pralin med björnbär och vit choklad

Du kanske också gillar…