Recept

Mazarinpaj med rabarber

Mazarinpaj med rabarber

Jag är barnsligt förtjust i bittermandel. Min mamma har alltid avskytt detta så jag kan inte skylla på min barndom. Mandelkubb, mazariner, finskapinnar, så gott! Och när jag gör mandelmassa så tar jag alltid lite extra bittermandel. Så en mazarinpaj med rabarber är helt i min smak!

Pajdeg

300 g mjöl

200g rumsvarmt, äkta smör

100g socker

Mazarinfyllning

125g smör

250g mandelmassa

2 ägg

ev 1-2 bittermandlar

två nypor salt

3 rabarber

Så här gör du mazarinpaj med rabarber:

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och kör degen en kort stund i en assistent om du har någon, annars går det lika bra att arbeta för hand.

Tryck sedan ut degen i en pajform.

Nu gör du fyllningen genom att blanda ihop alla ingredienser. Köper du mandelmassan så tillsätt en eller två rivna bittermandlar. Bre ut fyllningen i pajskalet och tryck i skivad rabarber.

Grädda i 200 g i ca 20 minuter eller till pajen fått lite färg och fyllningen stelnat.

Servera med vispad grädde, smaksatt med kardemumma eller en god vaniljglass.

Besök gärna mitt instagramkonto lisassmaskigabak

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.

Här kommer tips på ett annat smaskigt pajrecept Jordgubb och rabarberpaj

Du kanske också gillar…