Recept

Mandelkubb

Mandela

Jag skulle vilja säga att detta är drottningen bland tantkakor. Farmor brukade ha dessa hemma och jag förstod aldrig varför hon valde dessa kakor framför saftiga chokladkakor eller söta, spröda kex. Nu fattar jag! Farmor, när vi ses i himlen ska vi ha kafferep du och jag, med mandelkubb.

1,5 dl socker

125 g smör

2 dl fil eller gräddfil

2 tsk hjortronsalt

1 ägg

10 st rivna bittermandel

7 dl vetemjöl

Pärlsocker och hackad mandel

Såhär gör du mandelkubb:

Sätt ugnen på 225 grader.

Rör ihop socker och smör.

Tillsätt därefter övriga ingredienser och bland ihop till en deg.

Rulla degen till en avlång längd och skär sedan den i 24 skivor. Använd lite mjöl om du behöver.

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över hackad mandel och pärlsocker.

Grädda tills mandelkubben fått fin färg, ca 10-15 min.

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept, de flesta har jag skrivit själv och andra har jag lånat , då berättar jag såklart från vem. Bland recepten så hittar du det mesta men jag har två områden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har dessutom ett www.instagram.com/lisassmaskigabak som jag blir glad om du går in och följer. Alternativt är du välkommen att följa mig på www.facebook.com/lisassmaskigabak. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där!

Testa även Spröda, supersnabba småkakor

Du kanske också gillar…