Bakelser

Björnbärsgömma

Bjud på en supersmaskig björnbärsgömma som alla kan göra och äta! Laktos- gluten- och nötfri. En kärna av hemmagjord björnbärsmarmelad och därefter två mousser, en på björnbär och en på fläder. Mums!

Bra att veta innan:
Till detta recept behöver du ha runda silikonformar i tre olika storlekar, 5 ml (en tesked) 50 ml ( en halv dl) och 100 ml (en dl). Du behöver påbörja minst dagen innan servering eftersom dessa bakelser ska frysas i olika steg. Sedan kan du förvara dem i frysen och tina upp när du behöver. Perfekt när det kommer oväntat besök. Björnbärsmarmeladen blir alltid godas hemkokt men du kan använd dig av vilken marmelad som helst.

6 st bakelser

3 dl (laktosfri) grädde
1 dl björnbärsmarmelad
1/2 dl flädersaft (koncentrerad)
1 msk citron
1 1/2 st gelatinblad

Steg 1 Björnbärsmarmeladen

Fyll 6 av de små silikonformarna med marmeladen, en tesked till varje form. In i frysen ett par timmar eller tills de har frusit klart.

Steg 2 Björnbärsmoussen

Lägg hälften av gelatinet i blöt. Vispa 1,5 dl grädde löst. ( Det ska precis bli ”toppar” i grädden när du tar upp vispen. Ta resten av björnbärsmarmeladen och värm försiktigt i en liten kastrull. Lägg i det mjuka gelatinet och rör till det löst sig i marmeladen. Ställ in i kylen och låt svala något. Det behöver inte vara kallt men inte heller varmt för nu ska blandningen vändas ner i den vispade grädden. Häll moussen i de mellanstora formarna, inte riktigt ändan upp till kanten. Nu tar du den frysta björnbärsmarmeladen och försiktigt trycker ner den i moussen precis så mycket att du bara se botten på marmeladen. In i frysen ett par timmar eller tills de har frusit klart.

Steg 3 Flädermoussen

Lägg hälften av gelatinet i blöt. Vispa 1,5 dl grädde löst. Värm försiktigt flädersaften i en liten kastrull. Lägg i det mjuka gelatinet och rör till det lös sig i saften. Ställ in i kylen och låt svala som i steg 2. Vänd försiktigt ner blandningen i grädden. Häll moussen i de stora formarna, inte riktigt ändan upp till kanten. Nu tar du den frysta björnbärsmoussen och försiktigt trycker i moussen precis så mycket att du bara se botten på marmeladen. In i frysen ett par timmar eller tills de har frusit klart.

Servera med björnbär eller hallon och njut!

Du kanske också gillar…