Småkakor

Farfar Hennings pepparkakor

Min mans farfars pepparkakor var kända i släkten. Jag fick tyvärr aldrig smaka dem men min man är en mästare på att slänga ihop degen till dessa fantastiska pepparkakor. Tunna, spröda, smakrika.

3 dl socker

3/4 dl sirap

3/4 dl vatten

1/2 kg mjöl

250 g margarin (jag använder alltid smör)

(kryddor, gärna rågade mått)

1 tsk malda nejlikor

1 tsk ingefära

1 tsk kanel

1/2 msk bikarbonat

Koka upp socker, sirap och vatten.

Tillsätt kryddorna.

Lägg smöret i en bunke och slå det heta vattnet över och rör till smöret smält.

I med mjöl och bikarbonat och rör ihop.

Låt vila en dag.

Kavla tunt och stansa ut pepparkakor eller skär med kniv.

Grädda i 200 grader tills kakorna fått färg. Vakta noga, de bräns fort!

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *