Ett roligt och annorlunda sätt att presentera den klassiska semlan. Kanske på ett barnkalas? Eller varför inte på syjuntan?

Bra att tänka på innan du börjar: Jag använde sugrör av papper till skaft men det finns även speciella pinnar till cake pops att köpa. Beroende på hur stora du vill ha dem, ju fler eller färre får du ut från degen.

Recept

ca 6-10 st cake pops

150 g choklad (Jag har här använt GOLD från Callebaut)

1,5 dl vispgrädde

lite florsocker

pinnar till skaft
Fyllning:

1,5 dl kaksmulor

0,5 dl florsocker

1 dl mandelmjöl

2 msk färskost

1 krm stött kardemumma

1 st bittermandel

Så här gör du:

Riv bittermandel fint på ett rivjärn.

Rör i hop alla ingredienser till en smidig massa. Det går bra att köra degen i matberedare.

Rulla till bollar och tryck ner en pinne i varje boll.

Ställ in i kylen på ett fat med pinnen uppåt och låt dem stelna någon timme. (Se till att du har plats i kylen för de blir rätt höga.)

Under tiden förbereder du ett ställ till cake popsen. Jag tog en skål och fyllde med strösocker och det fungerade perfekt.

Smält chokladen i mikron så att den blir lagom tunn. Skulle du uppleva att chokladen är för tjock så tillsätt lite kakaosmör. Har du inte det så ta lite kokosfett eller lite smör.

Håll cake popen i pinnen och doppa den försiktigt i chokladen. Ta upp den igen och snurra den sakta runt tills chokladen stelnat. Sätt sedan ner pinnen i skålen med socker.

Ställ in i kylen och låt stela ordentligt någon timme.

Vispa grädden och skär av ett lock på cake popsen.

Spritsa på grädde och sätt på locket.

Pudra över lite florsocker.

Här på bloggen hittar du flera goda recept på olika semelvarianter!

Pralinsemlan

Surdegssemla