Bröd

Scones

När jag inte bakar surdegsbröd på morgonen bakar Niklas ofta fantastiska scones. Och i denna veckan bakade vi dessa tillsammans på mitt jobb. Det är så gott med nybakat!

Recept ca 12st små

4 dl mjöl

2 dl fil

50 g rumstempererat smör

2 krm salt

2 tsk bakpulver

2 krm vaniljpulver

Såhär gör du scones

Ställ ugnen på 250 g.

Blande de torra ingredienserna i en bunke.

Smula i smöret och blanda sedan i filen och knåda snabbt ihop till en deg.

Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar använda en glasskopa och sedan platta till dem något. Tryck gärna på lite olika fröer.

Grädda i ugnen till de fått en fin färg.

Godaste pålägget tycker jag är philadelphiaost och hemmagjord sylt.

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.Har du testat detta smaskiga recept?

Sunny honey butter scones

Du kanske också gillar…