Mjuka kakor

Helt vanliga muffins

En påse helt vanliga muffins i frysen, det är bra att ha. Enkelt att göra och du kan variera genom att blanda i lite av varje som du gillar.

Muffins

Recept

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g smör

1 1/2 dl mjölk

1 krm vaniljpulver

Såhär gör du helt vanliga muffins:

Sätt ugnen på 175 grader.

Placera ut muffinsformar på en plåt.

Vispa ägg och socker.

Blanda bakpulver, vaniljpulver och mjöl och tillsätt detta.

Häll i mjölken.

Fyll formarna till hälften och grädda ca 10 min.

Testa gärna dessa Äppelsockerkaka

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept och de flesta har jag skrivit själv. Några recept har jag lånat men då berättar jag såklart från vem. Bland recepten hittar du det mesta i bakväg men jag har två specialområden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.

Du kanske också gillar…