Jag tror jag vågar skriva att prinsesstårta är tårtan som alla har smakat. Eller, känner du någon som inte har? En av de godaste tycker jag! Jag har tidigare jobbat i Kalmar flera år och där firas första torsdagen i mars (fösta tossdan i mass) med marsipantårta. Bra sätt att fira en dag!
Recept
Ca 12 bitar
En sats tårtbotten. Detta tycker jag är den bästa Världens bästa tårtbotten
En 1/2 sats Vaniljkräm
Tre msk jordgubbssylt, gärna hemkokt.
8 dl grädde
Marsipan till att täcka tårtan eller ett färdigt marsipanlock.
Så här gör du:
Dela tårtbotten i fyra delar om du har gjort en hög tårtbotten, annars i tre delar.
Vispa 2 dl grädde. Gör vaniljkrämen och blanda ihop med den vispade grädden.
Fördela jordgubbssylten på alla bottnar utom den översta. Bre inte allra längst ut på kanterna. Täck en botten med vaniljkräm. Lägg en hög i mitten och bre försiktigt ut mot kanterna så att tårtan får en form som en kupol. Bre inte ut fyllningarna till kanten. De får inte komma i kontakt med marsipanen. Då kan den börja ”svettas”.
Lägg på en ny botten och fyllning på den.
Spackla hela tårtan med grädde och se till att den är ordentligt täckt.
Kavla ut marsipanen eller köp ett färdigt marsipan lock och lägg på tårtan. Till denna tårtan hade jag ett färdigt lock.
Gör en eller flera rosor och pynta tårtan.
Lycka till!