Mjuka kakor

Äppelsockerkaka

Nu när hösten är här och alla äpplen är inplockade för lagring, torkning och bakning passar det utmärkt att bara farmors sockerkaka och fyll med äpple och kanel.

Recept

2 ägg

2 dl socker

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

100 g smör

1 1/2 dl mjölk

1 krm vaniljpulver

1 Äpple

1 msk kanel


Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 g.
Smöra och bröa en form.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Tillsätt övriga ingredienser.
Häll smeten i formen och ställ in i ugnen.

Tryck ner äppelskivorna jämt runt om i formen.

Grädda 30-40 min. (Känn med en sticka efter 30 min men öppna inte ugnsluckan innan dess.
Vänd upp och ner på formen direkt när den kommit ut från ugnen.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *