Godis och choklad, Grundrecept

Mandelmassa

Gör det! Alltså mandelmassan. Det är så mycket godare att göra sin egna mandelmassa och receptet mycket enklare än man kan tro. Mazariner, semlor, bullar och andra bakverk blir så mycket bättre. Om du maler mandel själv så ha gärna skalet kvar så får du med nyttigheterna och smakerna som sitter där. Genom att använda ett färdigt mandelmjöl slänger du ihop mandelmassan på 5 minuter.

Recept till 200 g mandelmassa

125 g (ca 2 1/2 dl) mandelmjöl

1 dl florsocker

1 äggvita

2 st bittermandlar

Riv bittermandel fint på ett rivjärn. Rör i hop alla ingredienser till en smidig massa, justera med mandelmjöl om den är för lös och äggvita om det blir för smulig. Klart!

Lägg mandelmassan på några äppelskivor och in i ugnen. Lite vaniljglass till det så har du en superenkel dessert!

Du kanske också gillar…

8 kommentarer

  1. […] Mazarin, vilken underbart god tantkaka. Och vilken skillnad det är att få njuta av en hemmabakad mazarin mot en köpemazarin. Är det ens samma kaka? Ännu godare blir det om du gör mandelmassan själv. Superenkelt, tar inte mer än 5 minuter om du har allt hemma. Här hittar du ett jättebra recept på mandelmassa. […]

  2. […] Här kommer en jättegott recept på mazariner med äpple. Saftiga och lagom söta kakor. Äppelmoset är smaksatt med kanel och kardemumma. Ännu godare blir det om du gör mandelmassan själv. Superenkelt, tar inte mer än 5 minuter om du har allt hemma. Här hittar du ett jättebra recept på mandelmassa. […]

  3. […] 250 g mandelmassa (Jag rekommenderar att du gör den själv men det går såklart att köpa. Recept på Mandelmassa) […]

  4. […] Här kommer en jättegott recept på mazariner med äpple. Saftiga och lagom söta kakor. Äppelmoset är smaksatt med kanel och kardemumma. Ännu godare blir det om du gör mandelmassan själv. Superenkelt, tar inte mer än 5 minuter om du har allt hemma. Här hittar du ett jättebra recept på mandelmassa. […]

  5. […] Mazariner, vilka underbart god tantkakor! Och vilken skillnad det är att få njuta av en hembakad mazarin mot en köpemazarin. Är det ens samma kaka? Ännu godare blir det om du gör mandelmassan själv. Superenkelt, tar inte mer än 5 minuter om du har allt hemma. Här hittar du ett jättebra recept på mandelmassa. […]

  6. […] Mandelmassa, helst hemmagjord. Här är ett bra recept på Mandelmassa […]

  7. […] Mandelmassa Gärna hemma gjord! […]

  8. […] Mandelmassa, helst hemmagjord. Här är ett bra recept på Mandelmassa […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *