Mjuk, saftig och julig pepparkaka. God till både julmust och glögg. Jag har även använt den som tårtbotten i jultårta,

Bra att veta innan du börjar: När du vispar ägg och socker ska smeten bli pösig, luftig och vit. Börja vispa på lägsta effekt med elvispen och öka successivt. Farmor sa alltid att det är att viktigt tillsätta det smälta smöret sist så det gör jag alltid.

Recept:

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g smör

1 1/2 dl mjölk

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

2 tsk malda nejlikor

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en form

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt kryddorna.

Häll i mjölken

Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ner i smeten.

Smält smöret i en kastrull och rör ner i smeten.

In i ugnen och grädda 30-40 min. Känn med sticka när det börja närma sig men öppna inte ugnsluckan de 20 först minuterna.

Pudra med florsocker i något fint mönster så ser sockerkakan ännu smaskigare ut!