Syrlig, söt och god är denna ljusa kladdkaka med citron och vit choklad.

Bra att tänka på innan du börjar: Använd alltid vanligt vetemjöl till kladdkaka och inte vetemjöl special. Med vanligt vetemjöl får kakan en mer kompakt struktur och blir lättare kladdig.
Recept

Kladdkakan:

2 ägg

1 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

100 g vit choklad

100 g smör

1 krm salt

1 citron

Frosting:

50 g smör

2 dl florsocker

100 g Philadelphiaost

1 tsk citronsaft

Så här gör du

Sätt ugnen på 150 grader.

Klä en form med bakplåtspapper, använd gärna en springform.

Vispa ägg och socker lätt.

Sikta ner mjölet i smeten.

Smält smöret i en kastrull och rör ner den vita chokladen i smöret och sedan ner i smeten.

Riv skalet på en citron och tillsatt detta tillsammans med saften från citronen.

Släng i en nya salt.

Häll smeten i formen.

Grädda i ugnen och ca 25-35 min. Akta så den inte är inne för länge! Bättre kladdig än torr.

Gör frostingen under tiden genom att vispa mjukt smör med florsocker.

När du fått en slät och fin smörmassa vispar du ner Philadelphiaosten.

Smaksätt med citron.

Bre eller spritsa på kakan när den har svalnat helt.

Servera med en klick lättvispad grädde!