Kondisbitar

Mazariner med äppelfyllning

Här kommer en jättegott recept på mazariner med äpple. Saftiga och lagom söta kakor. Äppelmoset är smaksatt med kanel och kardemumma. Ännu godare blir det om du gör mandelmassan själv. Superenkelt, tar inte mer än 5 minuter om du har allt hemma. Här hittar du ett jättebra recept på mandelmassa.

Bra att veta innan du börjar: Att baka mazariner består av fyra steg och du bestämmer själv hur mycket du vill göra själv.  1. Mördegen 2. Fyllningen 3. Gräddningen 4. Glasyren. I mitt recept gör jag allt från grunden men ger tips på var du kan hitta genvägar.

Du behöver aluminiumformar till mazarinerna.

Recept för 12 mazariner

100 g (1 dl) socker

325 g smör

300 g (5 dl) vetemjöl

250 g mandelmassa

2 ägg

1 dl äppelmos

Mördegen

Denna gör jag på en klassisk 1-2-3 deg (en del socker, två delar smör, tre delar vetemjöl)

Om du gör denna mängd får du lite över som du kan lägga i frysen och ta fram vid ett senare tillfälle.

100 g ( 1 dl) socker

200 g smör

300 g ( 5 dl) vetemjöl

Och ett ägg för konsistensen

Rör i hop alla ingredienser utom ägget, går bra i hushållsmaskinen men överarbetar inte degen! Arbeta försiktigt in ägget tills en bra konsistens.

Låt degen vila och bli kall i kylen.

Kavla ut den kylskåpskalla degen ca 2 mm tjock. Tryck ut cirklar med ett glas. Lägg i aluminiumformarna och tryck ut degen i formen. Skär av kanterna med en kniv. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.

Fyllning

250 g mandelmassa (Jag rekommenderar att du gör den själv men det går såklart att köpa. Recept på Mandelmassa)

125 g smör

2 ägg

Rör samman alla ingredienser till en smet och fyll en spritspåse.

Äppelmoset blir också godast om du kokar det själv, gärna utan tillsatt socker men kryddad med kanel och kardemumma. Men även äppelmoset kan du köpa så blir det lite lättare.

Klicka i en tsk mos i botten på varje form och fyll sedan upp med mandelmassefyllning upp till 2/3 av formen.

Grädda i ugnen på 190 grader i 20 minuter.

Låt mazarinerna svalna.

Glasyren

Den klassiska glasyren är ett lager tjockt flosockertäcke. Men vill man ha en mindre söt variant går det bra att bara pudra lite florsocker över.

2 dl florsocker

2 msk vatten.

Rör samman och bre över mazarinen.

Låt den stelna.

Mazariner kan du variera i det oändliga. Testa fler sorter!

Mazariner

Katalaner med björnbär

 

 

 

Du kanske också gillar…