Vetebröd

Kanellängd

Kanellängd

Kanelbullar är helt fantastiskt men en fläta eller kanellängd känns på något sätt lite lyxigare.

Deg

75 g mjukt smör

5 dl mjölk, rumsvarm

1 dl socker

12-14 dl vetemjöl special

1 tsk salt

1 tsk hel kardemumma

50 g jäst

Fyllning

200 g smör

4msk kanel

2 dl socker

2 krm tsk salt

Ägg och pärlsocker

Såhär gör du enkla kanelbullar

Ta först fram smöret till degen och fyllningen så att det hinner mjukna.

Häll upp mjölken i bunken och blanda ut jästen där i. Tillsätt sedan smör, mjölk, socker, salt och kardemumma och blanda runt. Därefter tillsätter du mjölet, lite i taget. Du slutar tillsätta mjöl när du har en fin deg. Den ska inte lossa från kanterna i bunken, den ska vara lite klibbig.

Nu låter du maskinen knåda tills dess att smöret gått in i degen och du inte längre kan se några klumpar och degen är elastisk och stark, ca 15-20 min. Av vetemjöl special blir degen starkare och du får ett luftigare resultat än vanligt vetemjöl.

Jäs degen till dubbel storlek, detta tar ca 30 min beroende på hur varmt det är i köket.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Häll ut degen på ett bakbord och tillsätt lite mjöl i taget men bara så mycket att du kan hantera degen utan att den fastnar för mycket. Ju mindre mjöl du knådar i ju bättre och saftigare bullar får du.

Blanda alla ingredienser till fyllningen.

Kavla ut degen till en kvadrat och bre på fyllningen. Rulla sedan ihop degen till en rulle.

Klipp med en sax med en centimeters mellanrum. Därefter viker du degen du klippt, varannan åt höger och varannan till vänster.

Sätt ugnen på 225 grader.

Jäs kanellängden i 30 min.

In i ugnen ca 20 minuter.

Vill du testa göra riktigt goda bullar? Kanelbullar

Jag har ett Instagramkonto och jag blir glad om du går in och följer mig www.instagram.com/lisassmaskigabak. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där.

Du kanske också gillar…