Fröknöcke på surdeg med chili och flingsalt
Surdegsbröd

Fröknäcke på surdeg med chili och flingsalt

Frökäcke på surdeg med chili och flingsalt

Vilken tur att jag gjorde två plåtar! För en gick åt direkt! Du vet när man bara går och fixar i köket och småäter. Fröknäcke på surdeg med chili och flingsalt, det kommer det bli många plåtar med hemma hos oss.

280 g fröer, lika delar av linfrö, solrosfrö, pumpafrö och sesamfrö. (Ca 5 dl)

300 g vatten

200 g fint dinkelmjöl (eller vetemjöl)

100 g surdeg (pigg eller slö)

1/3 msk salt

2 msk olja

Jag tog ca 4 nypor flingsalt och ett kryddmått chiliflakes till varje plåt.

Så här gör du. Fröknäcke på surdeg med chili och flingsalt:

Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.

Blanda vatten och olja med surdegen och därefter tillsätter du alla fröer och till sist mjölet.

Fortsätt att röra runt smeten tills den gått ihop, den ska vara väldigt lös, som en våffelsmet ungefär.

Nu låter du smeten vila en liten stund och därefter bre du ut den väldigt tunt på bakplåtspapper. Strö flingsalt och chili över. Det räcker till två plåtar.

Därefter sätter du in båda plåtarna i ugnen och gräddar i ugnen 1-1,5h. Beroende på vilken ugn du har så kan du behöva skifta plåtarna efter halva tiden.

Har du ingen surdegsgrund? Gör en här Surdegsgrund, så här gör du.

Vill du följa mig på Instagram? www.instagram.com/lisassmaskigabak

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept, de flesta har jag skrivit själv och andra har jag lånat , då berättar jag såklart från vem. Bland recepten så hittar du det mesta men jag har två områden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har dessutom ett Instagramkonto som jag blir glad om du går in och följer. Alternativt är du välkommen att följa mig på facebook. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där!

Du kanske också gillar…