Kondisbitar

Chokladboll som delicatoboll

Jag tänkte försöka göra en chokladboll som är mer lik en delicatoboll än de vanliga chokladbollarna. Så jag började med att läsa innehållsförteckningen på delicatobollen. Då försrod jag att jag inte ville göra en kaka som är som en delicatoboll. Så här kommer en som påminner om den men som är mycket godare. En chokladboll som är som delicatoboll.

3 dl havregryn

1 dl florsocker

2 msk starkt kaffe

100 g smör

1 krm vaniljpulver

2 msk kakao

I krm salt

100 g mörk choklad

Kokos

Såhär gör du chokladboll som delicatoboll

Mixa havregryn till mjöl i en matberedare.

Därefter vispa smör och florsocker till en fluffig smet.

Blanda allt i matberedaren och rulla lagom stora bollar.

Smält choklad i en skål i micron och häll upp ett fat med kokos. Doppa en boll i den smälta chokladen och sedan i kokosen.

Låt stå i kylen en timme.

Lisas smaskiga bak är en blogg som drivs av mig Lisa Mattsson. Här hittar du massa smaskiga recept, de flesta har jag skrivit själv och andra har jag lånat , då berättar jag såklart från vem. Bland recepten så hittar du det mesta men jag har två områden som jag brinner lite extra för. Det ena är att baka med surdeg och det andra är att göra praliner. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har funderingar kring recepten eller om du vill ha några tips. Jag har dessutom ett www.instagram.com/lisassmaskigabak som jag blir glad om du går in och följer. Alternativt är du välkommen att följa mig på www.facebook.com/lisassmaskigabak. Sök på Lisas smaskiga bak så syns vi där!

Du kanske också gillar…