Surdegsbröd

Superenkla surdegsfrallor

Ok, enklare än såhär blir det knappt! Inga vikingar, ingen autolys och inga lamineringar. Kolla här!

400 g vetemjöl special el. liknande

300 g kallt vatten

50 g pigg surdegsgrund

1/2 msk salt

Kör allt i en hushållsassistent i 5 min innan du går och lägger dig på kvällen.

Låt degen vila i bunken och under tiden du oljar in en platslåda . Plocka undan i köket och om du har en timer på ugnen så ställ den till en lagom tid på morgonen.

Kör degen 5 min till och häll den sedan i den oljade plastlådan och sätt på ett lock. Låt stå framme under natten. Är det sommar och varmt, ställer du lådan i kallt vatten i diskhon.

Sov

På morgonen sätter du ugnen på 270 grader, med en plåt/baksten i och se till att den är ordentligt uppvärmd innan du gräddar.

Vänd plastbunken upp och ner på ett mjölat bord och skär ut 6-9 frallbitar med en degskrapa. Strö över valfria frön om du vill.

Lägg frallorna försiktigt på ett bakplåtspapper och lägg dem sedan på den heta plåten.

Grädda tills de fått färg ca 10 min.

Du kanske också gillar…