Godis

Lönnsirapskola med valnötter

En lyxigare kola, lite finare, lite vuxnare lite godare. Den där kolan man inte ger till barnen utan håller lite gömd, för sig själv…

Recept

1 dl socker

1 dl lönnsirap

150 gram smör

1 tsk vaniljsocker

En näve grovt hackade valnötter.

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser utom valnötternai en kastrull.

Använd en termometer och koka:

Mjuk 122-125 grader

Hård 140-145 grader

Kulprovet: Om du inte har någon termometer kan du ta lite av den kokande smeten och hälla i ett glas kallt vatten. Då får du den konsistens som knäcken får när den stelnat.

Blanda i valnötterna och häll allt i en form med bakplåtspapper.

När kolan stelnat, skär den i småbitar.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *