Surdegsbröd

Kärnmjölkslimpa

På vårt frukostbord står det alltid en bytta hemmagjort, syrat smör. Kärnmjölk är den vätska som blir kvar när smöret är klart. Och den passar utmärkt till detta goda, saftiga bröd.

200 g siktat dinkelmjöl

200 g fullkorsrågmjöl (jag maler det fint)

400 g kärnmjölk

1/2 msk salt

80 g surdeg

Blanda allt i en bunke och låt stå i ca 5 timmar.

Olika mjöler suger upp olika mängd vatten. Degen ska vara som en tjock, kletig smet. Men inte så lös att den rinner.

Klä en limpform med bakplåtspapper och klicka sedan i degen försiktigt.

Låt stå ca en timme till.

In i kylen över natten.

Ställ ugen på 225 grader och ställ in brödet när ugnen är varm.

Grädda tills brödet har en temperatur på ca 97 grader. (Ca 40 min)

Så här gör du SMÖR

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *