Pajer

Limepaj

 

När min äldsta dotter var liten, var denna paj något som jag ofta serverade när vi hade gäster hemma på middag. Syrlig, söt och en klick grädde till är obligatoriskt!

Bra att veta innan:

Pajdegen ska arbetas ihop snabbt och med kalla ingredienser. Jag kör den en kort stund i matberedaren.

 

Pajdeg

125 g smör

2 msk florsocker

3 dl vetemjöl

1-2 msk vatten

 

Fyllning

4 lime

3 st ägg

2 dl socker

2 dl grädde

florsocker

 

Sätt ugnen på 225 grader

 

Pajdeg

Blanda hastigt ihop mjöl, florsocker och smör till en grynig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg som håller ihop.

Tryck ut degen i en pajform och grädda i 10 min.

 

Fyllning

Vispa ägg och socker, tillsätt grädde (ovispad). Riv skalet på 3 st av limen fint och blanda detta ner i smeten  tillsammans med juicen.’

Häll fyllningen och grädda i ca 30 min. Efter halva tiden garnera med lime.

Pudra över med florsocker innan servering.

 

 

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *