Hemkokt len vaniljkräm, jordgubbar och björnbär från trädgården i somras och en nybakad sockerkaksbotten. Perfekt födelsedagstårta till vår dotter som fyller två år och älskar bär.

Recept:

Ca 12 bitar

En sats tårtbotten. Detta tycker jag är den bästa Världens bästa tårtbotten

En 1/2 sats Vaniljkräm

En näve jordgubbar

2 msk florsocker

3 dl grädde

3 msk björnbärssylt

Hallon och blåbär till garnering

 

Gör så här:

Dela tårtbotten i fyra delar om du har gjort en hög tårtbotten, annars i tre delar.

Rör i hop jordgubbarna med 1-2 msk florsocker. Börja med en msk och smaksätt sedan lite i taget tills du har en sötma du tycker om. Låt stå tills sockret löst sig.

Bre de rårörda jordgubbarna på en botten (inte allra längst ut på kanterna) och lägg på en ny botten som du täcker med vaniljkräm. Lägg en hög i mitten och bre försiktigt ut mot kanterna.

Lägg på en ny botten. Bre ett lager med två msk björnbärssylt. Blanda ut den sista björnbärssylten med 1 dl vispad grädde och bre ovan på sylten.

Spackla hela tårtan med vispad grädde och garnera med hallon, blåbär och jordgubbar.

Du gillar säkert även:

 

Plommon- och rabarbertårta

Mangotårta med choklad