Idag är det trädgårdsloppis i byn där vi bor. Då passar vi på att bjuda på kaffe och äppelkaka. Endast några få ingredienser som oftast finns hemma och så lite bär eller frukt! Originalrecept kommer från Lindas bakskola och är då med hallon. Men idag blir det med äppel.

Bra att veta innan:

Du behöver en avlång sockerkaksform. Har du inte det kan du använda en annan form så länge du har bakplåtspapper i formen så du får loss kakan.

Ca 8 bitar

Recept

50 g smör

1 st ägg

1 1/2 dl socker

1 1/2 dl mjöl

1-2 äppel

en nypa salt

Kanel

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Vispa socker och ägg pösigt och vitt.

Vänd i mjölet och sedan det smälta smöret.

Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.

Tryck i skalade och skivade äppel i mitten längst hela kakan.

Pudra lite kanel över kakan.

Grädda i ca 45 min eller tills kakan fått fin färg.

Lycka till!