Chokladrutor med nötter! En given kaka på födelsedagsbordet när jag var liten och en av mina favoriter. När de är både sega och knapriga, då är de perfekta!
Bra att tänka på innan du börjar: Hacka nötterna fint så blir det lättare att skära i kakan.
Recept
1 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka nötterna och tillsätt socker och ägg.
Blanda alla torra ingredienser i en ny bunke, smällt smöret och tillsätt detta.
Bre ut smeten jämt på ett bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Skär kakan i rutor medans kakan fortfarande är varm.
Låt svalna.
Det är jättegott att doppa halva rutan i ljus choklad och låta stelna!
Blir det någon smula kvar till i morgon???
Sånt är alltid svårt att lova, det brukar hänga på min andra hälft. 😉 Men ska göra mitt bästa.
Hej…
Hur stor form?
Tack för alla recept!
Hej och tack. Roligt att du har hittat till min blogg. Jag brukar ha en vanlig plåt men eftersom du brer ut smeten så spelar storleken på formen inte så stor roll. Smeten når inte ända ut i kanterna i vilket fall. Lycka till och hör av dig om du har fler funderingar.