Chokladrutor med nötter! En given kaka på födelsedagsbordet när jag var liten och en av mina favoriter. När de är både sega och knapriga, då är de perfekta!

Bra att tänka på innan du börjar: Hacka nötterna fint så blir det lättare ätt skära i kakan.

Recept

1 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

100 g smör

1 1/2 dl socker

1 ägg

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 dl hasselnötter

Så här gör du

Sätt ugen på 175 grader.

Hacka nötterna och tillsätt socker, smör och ägg.

Blanda alla torra ingredienser i en ny bunke och tillsätt sedan detta.

Bre ut smeten jämt på ett bakplåtspapper.

Grädda i mitten på ugnen i ca 10 minuter.

Skär kakan medans kakan fortfarande är varm i rutor.

Låt svalna.

Det är jättegott att doppa halva rutan i ljus choklad och låta stelna!