Min fina lilla brorsdotter fyllde fem år och då fick hon denna söta tårtan med glada små bin på.

Bra att veta innan: Jag har gjort små bin av sockerpasta men det är fritt fram för fantasin att flöda.

Ca 12 bitar

En sats tårtbotten. Detta tycker jag är den bästa Världens bästa tårtbotten

En 1/2 sats Vaniljkräm

1 paket frysta blåbär

2 msk socker

8 dl grädde

Marsipan till att täcka tårtan eller ett färdigt marsipanlock.

Sockerpasta till figurer

Dela tårtbotten i fyra delar om du har gjort en hög tårtbotten, annars i tre delar.

Tina blåbären och rör i hop dem med två msk blåbär. Börja med en msk och smaksätt sedan lite i taget tills du har en sötma du tycker om. Låt stå tills sockret löst sig.

Bre de rårörda blåbären på en botten (inte allra längst ut på kanterna) och lägg på en ny botten som du täcker med vaniljkräm. Lägg en hög i mitten och bre försiktigt ut mot kanterna så att tårtan får en form som en kupol. Bre inte ut fyllningarna till kanten. De får inte komma i kontakt med sockerpastan. Då kan den börja ”svettas”.

Lägg på en ny botten. Har du fyra bottnar lägger du i en fyllning till, antingen grädde eller vaniljkräm om du har det kvar.

Spackla hela tårtan med grädde och se till att den är ordentligt täckt.

Kavla ut marsipanen eller köp ett färdigt marsipan lock och lägg på tårtan. Till denna tårtan hade jag ett färdigt lock.

Lycka till!