En favoritkaka här hemma, mjuk med sega kanter och bären varierar vi efter vad som växer i trädgården eller vad som finns i frysen. En klick grädde till och vips så ha du en supergod paj.

Bra att veta innan:

Du behöver en avlång sockerkaksform. Har du inte det kan du använda en annan form så länge du har bakplåtspapper i formen så du får loss kakan.

Ca 8 bitar

50 g smör

1 st ägg

1 1/2 dl socker

1 1/2 dl mjöl

en nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Vispa socker och ägg pösigt och vitt.

Vänd i mjölet och sedan det smälta smöret.

Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.

Tryck i bären i mitten längst hela kakan

Grädda i ca 40 min eller tills kakan fått fin färg.

Lycka till!

*inspirerad av lindas bakskola och hennes recept hallonkaka i limpform