Så praktiskt och gott att ha en gäng pizzabullar i frysen. När dottern kommer hem med kompisar efter skolan är det bara för dem att värma i mikron. Servera med en god grönsallad eller gör en egen pizzasallad till.

Bra att tänk på innan du börjar: Snåla inte med fyllningen så får du saftiga och smakrika pizzabullar.

Tänk också på att alla muffinsplåtar inte tål så hög värme, anpassa då värmen efter plåten.

Hydrering: 70%

Auotolys: 1-2 timmar

Knådning: Vikning

Jäsning: 5h i ugn med bara lampa. 

Direkt botgöring

Recept

400 g vetemjöl special

250 g vatten

130 g surdegsgrund

2 msk olivolja

1/2 msk salt

Fyllning

Det du tycker om, till exempel ost, tomatsås, salami, skinka, svamp, soltorkade tomater, oregano.

Gör så här:

Blanda mjöl och vatten hastigt i en bunke och låt stå 1-2 h.

Tillsätt salt och surdeg blanda ihop till en deg.

Vik in kanterna på degen mot mitten.

Låt jäsa till dubbel storlek. Detta kan ta olika lång tid men räkna med att degen ska jäsa i ca i 4-5 timmar. I ugn med bara lampan på går det snabbare.

Vik degen ca tre gånger under jäsningen.

Mjöla bakbordet ordentligt och häll försiktigt ut degen på bakbordet. Dela degen i lämpligt stora degbollar och lägg dem sedan att vila 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Platta ut en bulle och lägg på en klick med fyllning. Nyp ihop igen så att ingen fyllning kan rinna ut. Forma bullarna genom att rundriva dem och lägg dem i en smord muffinsform eller på en plåt med bakplåtspapper

Lägg på ett par skivor ost och sätt in i ugnen, grädda tills bullarna har fått fin färg. Du kan lätt känna om de är klara genom att vända på en bulle och knacka på undersidan. Låter det ”ihåligt” är de klara.

Testa dig fram med olika fyllningar för att alla i familjen ska få sin favorit!