Älskade farmors recept, jag bara älskar denna sockerkaka. Farmor bakade mycket och var känd för sina fantastiska bullar. Jag undrar så var det bullreceptet tog vägen…. Men så glad att jag har detta sockerkaksrecept från henne.

Bra att veta innan du börjar: När du vispar ägg och socker ska smeten bli pösig, luftig och vit. Börja vispa på lägsta effekt med elvispen och öka successivt. Farmor sa alltid att det är att viktigt tillsätta det smälta smöret sist så det gör jag alltid.

Till en sockerkaka:

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g smör

1 1/2 dl mjölk

1 krm vaniljpulver

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en form

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt vaniljpulver.

Häll i mjölken

Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ner i smeten.

Smält smöret i en kastrull och rör ner i smeten.

In i ugnen och grädda 30-40 min. Känn med sticka när det börja närma sig men öppna inte ugnsluckan de 20 först minuterna.

Varm sockerkaka och ett glas iskall mjölk, det är svårslaget!