Småkakor

Pepparkakor med peppar

Pepparkaka med riktig peppar, så gott med styrkan från kryddorna! Denna kaka är praktisk att ha hemma i jultid. Jag har rullen med deg i frysen och tar upp den, skär några skivor och gräddar i ungen om vi får spontana gäster. Roligt att kunna bjuda på nybakat på bara 10 minuter och vilken ljuvlig doft det sprider i hela huset.

Bra att tänka på innan du börjar: När du gräddar pepparkakorna så håll superkoll. Det tar sekunder från dess att de är klara tills de är brända!

Recept

5 dl mjöl

1 dl socker

1 dl sirap

200 g smör

2 msk kanel

1 1/2 msk mald nejlika

1 1/2 msk ingefära

2 tsk pomeransskal

1 tsk bikarbonat

1-2 st chilli beroende på styrka (smaka av degen)

2 dl mandel

Så här gör du

Rör i hop smör och socker eller kör det i matberedaren.

Hacka mandel grovt och rör ber.

Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i hop till en deg.

Forma degen till en rulle och klä den i plastfolie.

Låt vila i kylen en timme eller halva tiden i frysen.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär med en vass kniv så tunna pepparkakor som du vill ha och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda ca 5 minuter och håll uppsikt hela tiden. Det går väldigt snabbt att bränna en hel plåt.

Denna pepparkaka med lite hetta är perfekt tillsammans med en god ost!

Du kanske också gillar…