Kladdkakor

Kladdkaka med jordgubb och vit choklad

IMG_4258-01

Vit choklad och jordgubbar, en oslagbar kombination. En kladdkaka som passar perfekt i fikakorgen en ljummen sommarkväll på cykelturen. Gör den i portionsstorlek så är den smidig att äta med sked direkt ur formen.

Bra att tänka på innan du börjar: Tiden i ugnen är A och O för en bra kladdkaka! Ta ut den i tid så blir den härligt kladdig.
Recept

Kladdkakan:

2 ägg

1 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

100 g vit choklad

100 g smör

1 krm salt

1 dl frystorkade, hackade jordgubbar

Frosting:

50 g smör

2 dl florsocker

100 g Philadelphiaost

1 tsk jordgubbssaft

Så här gör du

Sätt ugnen på 150 grader.

Klä en stor eller flera mindre formar med bakplåtspapper, använd gärna en springform. Går även bra att använda muffinsformar.

Vispa ägg och socker lätt.

Sikta ner mjölet i smeten.

Smält smöret i en kastrull och rör ner den vita chokladen i smöret och sedan ner i smeten.

Rör ner jordgubbarna och tillsätt saltet.

Häll smeten i formen/formarna.

Grädda i ugnen och ca 35 min.

Gör frostingen under tiden genom att vispa mjukt smör med florsocker.

När du fått en slät och fin smörmassa vispar du ner Philadelphiaosten.

Smaksätt med citron.

Bre eller spritsa frostingen på kakan när den har svalnat helt.

Strö över lite frystorkade jordgubbar.

Servera med en klick lättvispad grädde!

Du kanske också gillar…