Kladdkakor

Äppelkladdkaka

Måste kladdkaka vara brun? Nej! Måste kladdkaka smaka choklad? Nej!

Här kommer recept på en blond kladdkaka med smak av friska, söta äppel och toppad med läcker kanelfrosting.

Bra att veta innan du börjar:

Denna kaka är gjord på samma grund som muffins med äppel och kanel men för att få den härligt kladdiga, kompakta strukturen är det mer äppelmos i. Det kan vara en god idé att ta undan lite smet innan all äppelmos blandats i och samtidigt göra några muffins.

Recept till en kladdkaka

2 ägg

2 dl socker

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g smör

1 1/2 dl mjölk

2 1/2 dl äppelmos

2 msk kanel

Frosting med kanel

75 g smör

2 dl florsocker

100 g philadelphiaost

2 tsk kanel

1 krm vaniljpulver

1 tsk stött kardemumma
Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en form.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt kanel, kardemumma och äppelmos.

Häll i mjölken

Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ner i smeten.

Smält smöret i en kastrull och rör ner i smeten.

Häll upp smet till hälften i formen och grädda i ugnen ca 45 minuter.

Under tiden kakan är i ugnen gör du frostingen.

Vispa florsocker och smör med elvisp.

Tillsätt resten av ingredienserna under vispning.

Spritsa frostingen på kladdkaka när den svalnat.

Pudra lite kanel över kladdkakan.

Hasselnötter är gott till äppel och kanel, testa att rosta, hacka och strö över kakan!

Du kanske också gillar…