Mjuka kakor Pajer

Eleonoras äppelkaka

Bli en äppelräddare! Hundra tusentals svenska äpplen ruttnar bort i våra trädgårdar varje år. Här räddar jag tre av dem iallafall.

3 äpplen

120 g smör (rumstemperat)

1 1/2 dl socker

1 ägg

2 1/2 dl mjöl

1/2 msk bakpulver

1/2 msk kanel

Smör och ströbröd

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en avlång form.

Skiva äpplerna

Rör socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i degen.

Lägg några fina äppelskivor i botten och bre ut halva smeten på äpplerna.

Fyll på med resten av äppelskivorna blandat med hälften av kanelen.

Klicka på den degen som är kvar.

In i ugnen 20-30 min.

Ät som den är eller lite festligare med Vaniljsås.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *